131129

Igår rasta ja Fyran i ridhuset. Han var pigg! Ville gärna dra på tempot. Sen vart han ganska stark och lyssna inte så bra, speciellt inte i galoppen, och ja hade äppelbettet på (brukar ha det oftast i skogen men inte så ofta när ja trimmar). Men tänkte ju mest att han bara skulle få galoppera av sig utan större krav, men de vart lite både och.
Egentligen skötte han sig bra och gick ganska fint emellanåt.
La ut ett par bommar med 18m mellan som ja red normalt tempo, ökade och minskade galoppsprången mellan. Det gick sisådär men fick som jag ville mot slutet iaf.
Och så hade ja en galoppbom i mitten tvärsöver på medelinjen som ja bytte galoppöver. Gick bra, förutom att han överhoppa när han bytte över den haha.
Vart en trött häst! Men nöjd över att få jobba lite tror ja.
 
Idag vart det en lite lugn tur runt på byvägarna. Larsa red Tusingen, Kim körde GIlbert, jag red Fyran, Emma körde Dotte och Ellinor red Danne. Roligt med mycket hästar som omväxling :)
Fyran var mjuk och travade i en lägre fin form. Dotte tyckte det var superroligt att bli körd och det var första gången Emma körde häst. Hon var pigg och vela springa så hon hängde med uppirumpan på Fyran ;)
Men fick gå hem lite tidigare eftersom hon blev lite trött.
 
Nu taggar vi hoppträningen i morgon och söndag! (Vi hade ingen igår, vilken jäkla tur ja hade!)
Ska bli spännande att se hur Fyran är och vilka tips jag får nu när han är mer framåt, rent ut pigg och drar på själv.
Kommer denna gång (som senaste veckorna) rida utan sporrar och med vanligt tredelat bett,
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0