Vinst igen!

Förre helgen var det äntligen tävling igen (efter 5v utan) och denna gång på nya ponnyklubben, deras premiär på utebanan.

Fyran kändes fin i både framridning/ framhoppning. Vi var ut som nr 4 i första klassen.
1m: Hela banan flöt på bra, jämn och fin rytm. När vi klarat grunden, utan problem, så ladda vi upp lite i omhoppningen. Tog snäva svängar. När ja red mot kombination som var 10a-b så stod en stor blå "skylt" (banan öppen) ivägen så det var rida innaför eller utanför. Jag tog innanför (typ den enda som gjorde) och han skyggade för den precis som jag trodde, så vi kom väldigt snett in på kombination men ja tryckte på och hästen ladda på så vi segla gallant över båda och vidare. 0+0 fel.

Vi gick upp i ledningen!
Sen var det spännande för varje ekipage som red, skulle någon gå om oss?
Och nej av de 29 återtstående ekipagen lyckades ingen ta sig förbi oss :D
Vi vann av 33st :)

I prisutdelningen stod han så nöjd när vi fick priser och sedan när vi galoppa i ärevarvet var han duktig men harig, såg spöken överallt och i racer fart :P

Han fick vila en snabbis i transporten medan vi käka och sedan var det dags för nästa klass.
Framhoppningen gick uselt. Eller det började bra och han hoppade räcket fint. Men oxern vart bara skit. Även fast den låg på max 1m. Vi fick inte in det alls. Kom skit nära och fick konstiga språng och han stanna en gång. FLERA ggr. Fick tillsist in ett ok språng.. sen var det strax vi.
110cm: Hade ju inte världens bästa feeling efter framhoppningen efterssom jag verkligen inte hitta distansen. DET är skitjobbigt.
Men vi rulla på banan bra ändå, kom in oss i det och då kom man in i rätt feeling igen. Var felfri fram till hinder nr7 som var vattenmatta och där sa det tvärnit! Så stänkte det massa grus på mattan och då vart han livrädd. Så det resulterade i två till stop = Uteslutning.
Tog ett språng på ettan innan vi gick ut och då kändes han tittig men ja rama in han så ladda han på och hoppade fint iaf.

Vi har inte direkt hoppat vatten på ett tag nu så vet inte om det kan ha med det att göra, våran dåliga framhoppning spela nog också in och han kanske passa på lite helt enkelt.


NYA tag nästa helg i Hofors. 105cm och 110cm går vi då! Tränar på med vattnet tills dess.
Tycker iaf att vi blivit duktiga på att rida i högre tempo/ mer energi i galoppen :)

Glad häst och ryttare :)     (och lilla hejarklacken)

Tvärnit på vattnet i 110cm...





Film från 1m vinsten.

Sitsträning

Igår trimmade jag Fyran på ridbanan barbacka. Ellinor red barbacka på Danne också.
Han går ju på ganska kraftigt bete på dagarna och de börjar läggas på litegrann på magen iaf (men ändå inte mycket). Ska försöka få han att bli kraftigare över ryggen (måste muskelarbeta).
Men han kändes lite rundare över rygg iaf och jag satt väldigt stadigt på honom så han har nog fått lite trevligare gångarter. Iaf i traven. I galoppen får man använda mycket ben för att sitta kva, men man kommer in i det ganska fort.

För det mesta satt jag med en bra sits, blir ibland man faller fram lite och då kommer ja på mig själv och rycker upp mig!
 
 
 

RSS 2.0