Årsdebut hoppning med Nice


igår var det årets första hopptävling för mig & nice på hemmaplan, Gävle FRK.
Red en 90cm clear round.
Hon var helt ok på framridningen/ framhoppningen bra hopp på räcket och nåt dåligare på oxern, men de är ju så trångt och man lär se upp för alla.
Inne på banan kändes hon lugn faktiskt. Vi började bra och när vi kom neråt hörde ja Tina ropa "farten" eller något sådant så ja ökade på lite haha. (Hon skulle tjata på mig sa hon i onsdags).
Även om hon inte alls var något tittig så var de ändå något med hinder nr 3 tyckte hon så hon sakta in och de vart ltie seghopp, sen flöt resterande va banan på väldigt bra! Fick in bra avstånt och fina språng!
Supernöjd med hästen<3
 
Nu laddar vi inför nästa som är lervik. Vi rider några 90 (och ev.80 för rutin), medan vi tränar på uppåt 1m, så får vi se när vi kan känna oss redo att prova på 1m tävling :) Förhoppningsvis mot sommaren.
 
Att tänka apå när ja gser videon är väl att lätta ur lite mer med handen, sänka den och ge lite mer eftergift över hindren. Men till mitt försvar lär man rida henne väldigt mkt med att hålla stadigt på bettet för att hålla en bra galopp. Även att jag kan invänta hindret lite mer så ja inte faller framåt nåt språng innan haha.
Annars får ja tummen upp! ;)

Pay´n Jump 90cm med Selga

9 feb var det pay´n jump på fältis. En mycket lyckad dags om flöt på bra.
Hjälpte först till på framhoppningen de första klasserna innan jag gjorde iordning Selga.
Fick direkt komma in på framridningen men hade ändå gott om tid att rida fram henne och det kändes bra.
Efter att ha skuttat över lilla hindret 2-3ggr hoppa ja räcket och de vart ett katastrofalt hopp först hahah. Kom fel så hästen la in ett extragaloppsprång och vi hoppa sen väldigt konstigt över. Men Sen resterande hopp på både räcket och oxern gick kanon!
 
Efter ombygget var jag först ut i 90cm. Det var både kombination, trippelbarr mm.
Hon skygga för ett hinder när ja kom in på banan men ja bara red på som vanligt och bestämt.
Började och hela banan flöt på väldigt bra! Efter nästsista hindret tappa ja bort mig för en sek. och insåg att ja kom fel motför vad jag tänkt så det blev en något snävare sväng tillbaka ner mot sista hindret. Men de gick super. (Hade tänkt ta ut en omväg eg. för de va en ganska klurig sväng som lätt kunde få hästen att bjuda på ett hinder som låg där (vilket de va nån som höll på så ryttarn höll på att trilla av). Mamma sa att alla hade tagit ut vägen och ridit runt hela banan men så bröt jag trenden genom att gena mot sista och efter mig gjorde alla det haha!
Selga hoppade kanon, vi kom rätt på alla hinder och ja satt bra och gav eftergift fint! Supernöjd är ja! :D
Känns som vi börjat hitta varandra nu, hon var lugn och fin!
Fick mkt beröm av Maggan; "Vilken kanonunda! ".
 
Självklart glömde jag kameran totalt så mamma filma med sin gamla dåliga mobil bara.
 
 

RSS 2.0