härliga väder med galopp

Det är ju nästan sommar ute nu, iaf senaste dagarna. Idag super skönt efterso mdet knappt blåste alls heller. Så mina hästar vart mycket glada över att kunna klä av sig vid lunchtid :)

Nice: Red bort till Bosjön ca 1h. Galopptränade intervaller, men i lugnt - medeltempo där vägen tillät det.
Hon var jätte duktig på att ta den galopp jag bad henne om! :D Flera ggr högern också.
Men hemåt var hon för taggad så hon blockar sig lite och ville bara fatta vänster, men lyckades få höger nånstans också då bad ja om vänster.. knep häst :P
Men tror vi är på rätt väg med det där iaf!
Lära sitta på helspän hela tiden och kolla närmast framför oss hela tiden eftersom de är tjälskott härochvar, brukar bli så på bostigen men ungefär på samma ställen varje år. Men de är lurigt nu för man ser om möjligt lite sprucken mark bara som väntas på att trampas igenom.. så man ser inga hål.
Klev i med bakbenet på ett ställe men de gick bra. Ja han se men hästen han inte mova bakdelen ;)
Hon var lite halvtrött och svettig.
Fick lite psyk på henne längst upp vid Bosjön då hon drog iväg i fullgalpp och vägrade bryta av så ja fick ta as mkt i henne innan ja fick stop, och ja vände då och börja om igen eftersom ja ville ha rätt galopp och lära henne att hon inte skulle dra på. De tog några ggr innan vi lyckades halvdant..

Ibland känner man att de skulle vara bra skönt att ha en "vanlig" häst och inte en tävlingshäst (då menar jag en som är avlad för att springa först i mål= trav).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0