R - markarbete

Calito: Vi hade lite markarbete. Han var pigg och väldigt framåt. Ja fick han inte att samla sig lika bra, red med ridstövlarna och då lär ja jobba på ett lite annat sätt med benen som ja måste lära in mig ;)
Vi hade lite bommar på ena kortsidan/ hörnen som vi skulle först trava över och sakta av till skritt emellan några steg. Trava över först och fatta galopp emellan och sen hoppa ett lågt kubhinder på andra kortsidan och bryta till trav igen osv.

De va typ noll ordning. Ja och max 2 till som ens red runt spåret. Vi har fått 5 nya i gruppen! Så några vågar inte galoppera, några inte hoppa osv. Blä!
Vi fick avbryta sen och trava runt fyrkanspåret och göra 4 volter/ varv för at jobba hästen lugn istället typ hela lektionen...

Lite surt. Vi skulle ridit en slags caprillibana egentligen..
Så nu funderar jag starkt på att prata med Cicci/ Tina och se om de har någon annan grupp jag kan byta till!
Vill ju även kunna utvecklas i dressyren, så kanske någon grupp som kommit lite längre där?

C var endå duktig, gruppen före hade tränat på att öka/ minska galoppsprång mellan bommar så han hade redan ångan uppe ;) Tyckte endå inte de va så farligt, han vart lite lång ibland mest men de gick inte speciellt fort.
Nåt galopphpopp rejs över bommarna men sen efter ett par ggr fick ja han väldigt lugn, samlad och följsam över och före i fattningen :)

Imorgon är det hoppspecial igen, undra va vi ska göra då?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0