Oturen fortsätter

Igår gick en tand av (inuti) och idag hände en till grej.. fortsätt läsa så får ni veta ;)

Nice: Red i skogen. Hade tänkt att vi skulle rida lite samlat men hon va så pigg så ja lät henne trava av sig lite i ett friskare tempo. Vart några kortare galopper också.
När vi kom i galopp på en väg stod det en jägare vid vägen så ja sakta av och vände hemåt istället, så de blev lite kortare en planerat.
Sista galoppen ja tog drog hon på och trotts mina ordentliga förhållningar svara hon inte.
Så när ja trava av henne va ja stenhård med att det skulle travas sakta! Det gick sådär, men vi lyckades med lite halter emellan.
När ja kom hem såg ja att hon lagt sitt nova bett under tungan.. inte undra på, då känner hon ju typ ingenting när ja drar.

Nitro: Eftersom de vart ett kortare pass ovan så han ja longera ponnyn lite på ridbanan.
Han fick mest bara trava runt men fick lite tokryck och jag också när hunden hela tiden skulle springa framför benen på honom, fick "kasta" ut henne tillsist. (ropa åt na alltså, UT så fattar hon).
Han var duktig på att stegra när han slängde sig iväg (efter att ha stannat så ja visa han spöt) så ja prova lite på kommando, de gick sisådär.. får öva lite. Men eftersom han är ett "odjur" så vet ja inte om ja vill lära han sådana saker.
Prova därför istället med att få han att buga, som ja öva litegrann för ett år sen typ, och de mindes han och mer därtill så de vart att hämta godis och prova lite utanför stallet.
Elin kom precis så hon kikade.
Nitro bugade direkt skit fint, han gick ner helt på knä och huvudet mellan benen lite väl (kullerbytsvarning haha).
Han gick ner så mkt så steget till att få han att lägga sig faktiskt nog skulle bli énkelt, men de kommer sen kanske.
Så sa ja till Elin att filma, som synd var gjorde hon inte det,  och Nitro bugade jättefint igen helt ner men huvudet vart lite väl nertryckt och han fick tag på min tumme. Och jäklar va han klämde och drog/ slet i tummen.
Shit innan ja fick loss den. Smärta!
Typ halva tummen av kändes de som och såg ut också, men när de intryckta tandtrycken gått bort var det det öppna sår på båda sidor men som tur var inge djupt.
Nu dunkar det och är svullet.
Ja får skylla mig själv som utan vantar gav han pellets, klart de va lätt för han att missa!

Fortsatte med vantar på när ja vant mig lite vid smärtan och då gick det lite sisådär, ja lära lägga dit spöt och skrek när han slet i tummen så han trodde säkert han gjorde något fel, men ja ville bara få loss den ju.
Men sen gjrode han rätt några ggr också, super duktig! Ska öva på det där nu och målet är att han på kommando ska kunna buga och få belöningen EFTERÅT.

Nu är det bråttom, snart gala!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0