gårdagens rid/körpass (onsdag)

Fastnade visst i vintertäckes världen på nätet så vipps va klockan mycket. Har hittat lite olika så får se vilket det blir till Nitro. Han lär väl få ett nytt iaf..

Skriver lite kort om gårdagens pass (onsdag).

Nitro: Körde han ilag med T-L. De va en ganska snäll ponny jag selade ut och han var pigg och framåt direkt från start. Höll ett bra joggingtempo och även lite driv i skritten före.
Körde bort på Värsbäcken till bron. Däruppe lät trafiken väldigt och en långtradare tuta rejält så han vart lite upptrissad och fick nå små ryck. När vi sedan vände och skulle hemåt var det någon som icke ville skritta och han ladda på.
Fick damp ett par ggr då han drog iväg i full galopp och jag för ett mkt kort ögonblick undrade om det skulle bli sken (vilket ja inte tror denne herre skulle göra) och han spände rumpan nå grymt och förberedde att slå flera ggr då men han gjorde inte det. Som tur var! Duktig kille :)
Efter det travade han på i en hiskelig fart, gick fort och klockrent! Lät han springa så en bit innan ja sakta ner han så han fortsätter tycka det är kul utan att springa sig trött i det tempot.
Roligt att ponnyn var så pigg och glad, vilken jäkla energi! ja lära rejsa av han lite mer.
Han är ju startklar redan nu i början på feb..
Men kommer inte lägga in intervaller/snabbjobb fören i tidigast mars. Men får börja öka på rundorna så han bygger en riktigt bra kondis och styrka!



Nice: Red till Värsbäcken och red där från bommen till bron och red galopp intervaller 4x900m med kanske 100m skritt emellan? Jobbade henne i ett lugnt och samlat tempo varierat med ökad galopp. Mot slutet vart det visst ltie mer speed en det var tänkt :P
Hon vart väldigt trött, precis som tanken var för att bygga upp hennes kondis.
Ja fick pina mig igenom galopperna för det snöade vassa flingor som hagel typ, gjorde svin ont när de stänkte mot ansiktet och sved i ögonen. Såg typ ingenting! Därav de vart mer gas en tanken var..
Varierade galopperna hyffsat iaf.
Roligast var när vi kom i en galopp så mittuppiallt så gör hon nåt jätte konstigt hopp åt sidan och upp liksom och vettesjuttton. ungefär som bromsen i-hopp åt sidan- och ryckigt iväg igen.
Det var bara ett galoppombyte hon sysslade med hahah!
Tror vi har endel där att träna på ehm.
Och gisses så rädd jag blev när vi kom i galopp och hästen reagera bara lite men då såg ja att ett rådjur kom i full fart och flög fram i skogen och min första tanken var att den kanske var jagad av en björn. Men ja såg ingen och som tur var skulle ja vända hemåt då :P
Hon fick skritta av sig ganska långt hemåt sen och jag ledde henne en stund efteråt också eftersom hon skulle in i boxen direkt.
Det gäller att vara mycket mer noggrann om hästen stått inne eller ska in.
Oftast har mina gått ute före och ska ut igen, då rör de sig själva också.

Idag fick båda vila, Fanny skulle ridit Nitro men fick veta först på em att hon inte kunde (pga. privatasjälv som dök upp sent, självklart är det ok!) Så han får väl göra något imorgon istället :)
Imorgon är det hoppning med Nicen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0