ridhuset i rusket, "freestyle" ridning påbörjad

Man tappar lätt dagarna nu känner ja.
I söndags red jag Nice men ja har absolut inget minne va vad vi gjorde.
JO nu minns ja! (men ja tar nyaste först..)
Tisdag ( idag)
Nice: Det öste ner regn hela dagen så ja vela vara lite som "alla andra" och passade på att använda ridhuset ;)
Fanny åkte dit med Herkules också så Nice var mycket lugnare idag! Det var fler hästar som kom dit också.
En OS ryttare bla. Koooolt va?! haha
Iaf red jag mest runt och jobbade henne i skritten, försökte lite i traven och galoppen också.
Så ja växlade gångarter och red mycket volter med henne då ja försökte ställa henne inåt men de gick ibara lite i bland, oftast sprang hon utåt.. Eftersom att hon vill gena och jag hålla ut och hon får tokstress om man petar för mkt med skänkeln.
Hon blev trött efter ganska mycket galoppande så ja skulle rpecis bryta av så snubbla hon en gång, men de va inte så farlgit men ja börja trava av henne då så hon inte skulle börja. Annars var hon ganska stabil och snubbla inge mer tro ja.
Klantarsle till häst vägra gå in i transporten påvägen hem. Hon kan stanna en gång men tar man ny sats går hon in direkt. Men de funka icke nu. Efter några ggr så klev hon av rampen så hon ramla ner på knäna och krångla lite.
Men de låg nån grejj precis bredvid vi lasta så hon var kanske lite ofokuserad och kolla på den. Så vi körde fram lite och lasta igen. Hon börja krångla men vi kämpa lite så gick hon in.
Gick bra med hästen iaf! :)
 
Måndags
Nice:  Red barbacka ut på en tur ett varv på spåret i skogen ilag med Elin - Tusingen, Anna - Capice och Larsa - Davinda.
Eftersom Elin hade bråttom iväg vart det denna kortis och istället red vi andra på ridbanan en stund istället.
Jag tog då och svitscha till grimma och satte fast tyglarna där i så ja prova först hur hon lyssnade på det och sedan höll ja längst ut och använda endast vikthjälper och rösten till att öka, minska farten och svänga. Men ibland lära ja fuska litegrann, men hon lyssnade faktiskt jäkligt bra!
Kändes så skönt att rulla på i lugn galopp och bara sitta rättuppochner medan hon galoppera runt. Så ptrooa ja bara så sakta hon ner även om det tog först trav lite och sen skritt. Men får träna på reaktionstiden lite mer.
Det blir ju ett helt annat sätt för henne att lyssna på mig, även om ja oftast använder så lite hjälper som möjligt och rösten i första hand annars också.
Det gick ju så bra så ja ställde upp ett litet hinder på ca 50-55cm bara och hoppade det några ggr i vardera håll.
Hon var super duktig! Kunde rida på lösa tyglar och hon red mot hindret bra och vi flög över så fint :)
Detta är något jag kommer jobba henne mycket mer i! Eftersom dressyren blir lite svårt att lära henne (för mig) så får vi komma på andra sätt att kommunicera ;)
Avslutade med att jag gick runt på ridbanan så fick hon följa efter mig, det gjorde hon vart jag en gick så fot ja vände gjorde hon osv. försökte trava också men hon tog ett halvtrav steg och sedan sa hon äh matte ja går istället haha.

Finaste Super Nice Girl!
 
Söndags
Nitro: Körde ilag med Josse - Flisa på Bostigen till långbacken.
Han var lat men gjorde det han skulle iaf. De fick lunka på i lugn jogging bredvid varandra mestadels.
Ökade lite hemåt bitvis och då tagga han till lite iaf och sprang på bra.

Nice: Red ilag med Larsa - Tusingen. Vi red stigen bort till Bergstig och red sedan ett varv där och ner för långbacken och red hela den upp i medel galopp.
Tog sedan stigen hem igen.
Hon var duktgi blev lite svettig, men de va väl varmt också.
Hade gummisnodden på och spände in den lite mer en vanligt. Hon gick fint i skritten men drog ändå upp huvudet lite i traven. Vi får fortsätta jobba på med den så, tog bort den på vägen hemåt och då gick hon ändå fint :)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0