R - Dressyr med Nice

igår hade jag som sagt med Nice på min ridlektion. (Lite surt att ja skulle haft Calito egentligen, så typiskt!)
När vi kom dit och lastat ur henne stod hon helt stilla och kollade. Så ja kunde lugnt sadla.
Sen när ja gick in i ridhuset som var fullt av hästar, bort plockning av hinder mm så gick hon helt lugn och fint in. De va väl inge konstigt de här? sa hon.
De enda som hon tyckte va lite konstigt var speglarna, men hon glömde de snabbt.
Hon va lugn och fin men pigg.
Vi började rida lite som övningen gångerna innan, två volter på ena kortsidan men på andra långsidan hade vi en serpentinbåge. Vi gjorde de i trav först men avsaktning till skritt på ett ställe.
Hon var kanon duktig!
Ja trodde hon skulle skritta/ trava för snabbt osånt så vi skulle lära byta plats hela tiden, men de gick faktiskt bra! Visst var hon lite snabbare men inte mkt de gick att göra de lugnt också.
Värmde även upp i lite galopp på volterna. Åt vänster hållet gick de jätte bra i galoppen, åt höger gick de också bra med då gick det fort haha! (Hon är svagare i den eftersom hon har svårt för den).

När vi sedan skulle rida övningen i trav på volt sidan och fatta galopp innan bågen på andra sidan och sakta av till trav runt på en volt och galopp igen var det svårare, de vart i högervarv hela tiden så den har hon svårt att fatta på rakt spår utan att springa in i den så vi kom ju hela tiden ifatt alla andra och bara halvgalopp, några ggr fick hon galopp iaf :)
När ridlärarn visade hur vi skulle rida stod vi uppställda längs kortsidan allihopa bredvid varandra, Nice var jätte duktig och stod helt stilla, nästan hela tiden.
Sen kunde ja skritta henne på långa tyglar också. Hon ville kolla vad som fanns uppe på sargen en gång och de resultera i att hon klev in i väggen så de lät och då hoppa hon ju iväg som ett skott en bit haha.

Jacky tyckte jag skulle vara nöjd med henne och att hon verkade vara väldigt ambitiös och försökte göra allt jag bad henne om :)


Kortfattat är jag helnöjd med henne, hon var duktig och de mesta överförväntning :)

(bilderna lär väl vänta..)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0