R - dressyr/ markarbete

Nice: Vi började som sagt med dressyr, red skänkelvikningar till en början i skritt. Sen när vi skulle göra de i trav bröt ja av till skritt och gjorde de eftersom alla var så sega (min kan inte i trav) och sen red en volt åt andra hållet mot slutet eftersom hon gärna ville springa iväg.
hon gjorde det kanon bra iaf! Hon brukar bli att hon går skänkelvik. väldigt sakta och lite för tvärt, men nu hade vi bra tempo och hon gjorde de jätte fint! Vart bättre hela tiden och fick till väldigt jämnt flyt :)

Galopperade lite på volterna sen och de högra varvet vart mest skit men i det vänstra höll hon galoppen hela tiden, jättebra! Tur då att vi hamna med något snabbar hästar så vi kunde hålla farten.

Sen var det dags att trava över tre cavalettibommar. Första gången sprang hon och lyfte benen högt och tyckte de va lite läskigt, sen rusade hon lite nån gång men sen fick vi in ett fint flyt över och hon gjorde det strålande!

Efter det la ridlärarn ihop de till ett litet hinder (mellersta på kuberna) och vi tog det i galopp från höger håll, de är ju Nice svagast i så de vart lite halvdant först men sen flöt de på bra!
Eftersom vi skulle bryta av innan vi kom till kortsidan igen och fatta ny innan nästa kortsida så vart N väldigt sur varje gång ja gav galoppskänkeln. Hon brukar bli grinig sådär på ridbanan ibland också men nu vart hon rejält och slog ett par kickar en gång.
Så vi får öva mer så hon blir starkare!
Övningen var till för att vi med kort anridning skulle lära oss att avståndsbedömma och anpassa för att få bra jämna språng.

Hindret höjdes till högsta på kuberna, 61cm, och då vände vi som tur var håll och red i vänster vilket innebar att vi fick en lång anridning till hindret.
Så då fick man sitta till lite mer och hitta en bra rytm.
Första gången tveka Nice och undra va sjutton men så hoppade hon iaf. De blev bättre iaf och sista gången kom vi jätte bra in och hon hoppade kanon<3

Ja har lätt för att bli lite för "lätt i sadeln" och luta mig framåt, allrahelst när ja hoppar med N, så när ja väl satt tillbaka så hoppade hon mycket bättre :) Därför de är bra att ha med henne på lektion för då får ja ju nån som påpekar sånt också ;)

Ridläraren tyckte återigen att jag har en väldigt ambitiös häst som verkligen försöker göra det jag ber henne om, så de är ju roligt att höra! :) hon tyckte vi gjorde det bra och speciellt då ja satt tillbaka mer innan hindret.
Och skänkelvikningarna var också jättebra!

Nu har ja anmält mig och Nice till markarbeteskurs 28/12 och hoppkurs med Calito 29/12 samt dressyr 3/1.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0